Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

July 22, 2011

Engleski jezik, početni nivo - Gde naći autentične snimke ?

Ako želite da učite engleski i pravi ste početnik, a želite da čujete autentične audio ili video snimke, često ćete imati problem da nađete adekvatne materijale na internetu. Jedan od retkih sajtova koji daje rešenje za vaš problem je Elllo.org sajt koji je u stvari kao skladište originalnih, kratkih snimaka koje ostavljaju članovi sajta i time omogućuju učenicima iz celog sveta da čuju različite akcente engleskog jezika i uče slušajući pravi, autentični jezik, a ne veštačke lekcije.

Sam sajt nije baš pregledan što se tiče nivoa, ali sam ovde izdvojila snimke za  početni nivo engleskog jezika. Kao što vidite, nema ih puno, ali su jako dobri.

Oslušajte na primer ovaj tekst gde Kevin priča o Welsu. Pre slušanja možete kliknuti na "show/hide text", odnosno "sakriti tekst", tako da samo slušate razgovor, bez opterećenja. Pokušajte da osetite o čemu se radi u tekstu, ta uhvatite glavne reči, da osetite suštinu.

U drugom ili trećem slušanju, možete opet pritisnuti "show/hide text" i videćete tekst koji slušate. Ako vas interesuje prevod na srpski, slobodno koristite Gugl prevodilac - ne predlažem da kopirate ceo tekst, kako nam je g-din Zilbarman savetovao, već reči koje vam nisu jasne. Zatim ponovo odslušajte tekst i videćete kako vam postaje sve jasniji i bliži.

Iako ste početnici u učenju engleskog, trudite se da slušate ovakve tekstove, snimljene normalnom brzinom, i polako ćete se navići da razumevate autentične tekstove, i izoštriti svoj sluh. Kada osetite da ste spremni za sledeći nivo, počnite sa slušanjem tekstova na "level 2".

Kako vam se sviđa ova ideja ?

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages