Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

O nama

Marina Petrović - Diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti. Završila sam fakultet u Novom Sadu 1995. Bavim se držanjem časova engleskog još od 1993. godine, a od 1996. radim u svojoj privatnoj školi engleskog, gde sam od 2004. godine SVE svoje učenike pripremala za polaganje Cambridge ESOL svetski priznatih diploma. Već od osme ili devete godine sva deca su jednom godišnje izlazila na ove ispite po redu, od YLE starters, movers, flyers, KET, PET, FCE i CAE, da bi do kraja srednje škole imali redom položene ispite, a što je najbitnije znanje, sigurnost i opuštenost u korišćenju jezika. Prolaznost mojih učenika je bila 98%, uključujući i odrasle polaznike koji su od pravog početnog nivoa stizali do B2 i izlazili na FCE ispite. Posebno mi je drago što sam i nekoliko učenika sa kojima sam radila online uspešno spremila za BEC, preliminary, poslovni engleski sertifikat.

O korišćenju interneta u nastavi jezika razmišljala sam još 1998. godine, kada sam se preko ICQ-a upoznala sa koleginicama i Francuske i Amerike. Dogovarale smo se mesecima kako da povežemo naše učenike da se dopisuju, ali u to vreme komunikacija preko interneta još nije bila zaživela kod nas. 2008 sam dobila poziv da se priključim jednoj online platformi i držim časove srpskog. Sada, kada pričam o tome, toliko toga se promenilo i izdešavalo, da imam utisak da se 2008 desila pre sto godina, da ne pominjem 1998. i naše prve korake na internetu.

Tokom ovih decenija mnogo sam naučila od svog supruga, koji me je ohrabrio da počnem prvo da pratim blogove, a posle da ih i sama pravim.  Tokom letnjeg raspusta 2009. sam počela da postavljam svoje sajtove za učenje engleskog i u to vreme je nastao i Educo11 i mnoge ideje o sajtovima za učenje jezika. Tokom 2010. godine sam držala besplatnu obuku profesora iz celog sveta u korišćenju virtuelnih učionica. Drago mi je što sam i mnoge svoje kolege ohrabrila da i oni počnu da stvaraju digitalne materijale za svoje učenike i sada oni uspešno vode blogove.

Moj sin  mi je takođe pomagao kod pravljenja snimaka za učenje engleskog. Pošto mu ništa ne pada teško, odlučili smo  da se bacimo na pravljenje jedinstvenog sajta koji će pomoći deci koja izlaze na YLE (Young Learners English) Cambridge ESOL testove. Tako je nastao LeWiNoW YLE exam sajt. Predstavljen je i na Virtual Round Table Konferenciji u Oktobru, 2010 gde su svi pohvalili ideju.

Posle nekoliko godina vođenja bloga www.EngleskiZaPocetnike.com, moram da kažem da sam presrećna sam što sam uspela da zaokružim 365 Dana engleskog! Drago mi je da to sada pomaže desetinama hiljada ljudi sa ovih prostora i iz svih krajeva sveta da SVAKODNEVNO uče engleski i prate lekcije putem FB stranice https://www.facebook.com/PocetniEngleski/.

Naravno, ovaj uspeh bi bio nemoguć bez  vas i vaših poruka, pitanja, sugestija, podrške i ohrabrenja! HVALA!!!!

Od septembra 2018. sam ostvarila svoj san da držim nastavu online 100%, što mi ostavlja prostora da pored časova radim i na novim video lekcijama i kursevima engleskog, kao što je EngleskiU5minuta, ili Engleski bez gramatike.

Pozdravljam sve svoje učenike širom sveta (počev od Srbije, Bosne, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije, preko Australije, Amerike, Švajcarske, Švedske, Danske, Irske, Engleske Nemačke i Austrije)   koji su mi inspiracija da učinim učenje engleskog što lakšim, jednostavnijim i zabavnijim! HVALA :)  

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages