O nama  

Marina Petrović - Diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti. Završila sam fakultet u Novom Sadu 1995, i već šesnaest godina radim u privatnoj školi. Pošto svoje učenike spremam samo za Cambridge ESOL svetski priznate diplome, i ja sama izlazim na ove ispite, da vidim kroz šta sve treba da prođu moji đaci da bi bili uspešni. Imam svima već poznate CAE (Advanced), CPE (Proficiency), BEC Vantage, BEC Higher (Business English Certificate), IELTS (International English Language Testing System) sertifikate kao i ESOL Big Provider Award 2007 i 2009.godine za uspehe svojih učenika i Addvantage sertifikat za 2010, 2011 i 2012 godinu. 2009. sam završila LANCELOT kurs  (LANguage Learning with Certified Live Online Teachers), a 2010 dobila sertifikat čuvne International House škole pod nazivom IH COLT (International House Certificate in Online Tutoring = IH sertifikat za držanje onlajn nastave).

O korišćenju interneta u nastavi jezika razmišljala sam još 1998, kada sam se preko ICQ-a upoznala sa koleginicama i Francuske i Amerike. Dogovarale smo se mesecima kako da povežemo naše učenike da se dopisuju, ali u to vreme komunikacija preko interneta još nije bila zaživela kod nas. 2008 sam dobila poziv da se priključim jednoj online platformi i držim časove srpskog. Sada, kada pričam o tome, toliko toga se promenilo i izdešavalo, da imam utisak da se 2008 desila pre 2 decenije !

Tokom ovih godina mnogo sam naučila od svog supruga, koji me je ohrabrio da počnem da prvo da pratim blogove, a posle da ih i sama pravim.  Tokom letnjeg raspusta 2009. sam počela da postavljam svoje sajtove za učenje engleskog i u to vreme je nastao i Educo11 i mnoge ideje o sajtovima za učenje jezika. Tokom 2010. godine sam držala besplatnu obuku profesora iz celog sveta u korišćenju virtuelnih učionica. Drago mi je što sam i mnoge svoje kolege ohrabrila da i oni počnu da stvaraju digitalne materijale za svoje učenike i sada oni uspešno vode blogove.

Moj sin  mi je takođe pomagao kod pravljenja snimaka za učenje engleskog. Pošto mu ništa ne pada teško, odlučili smo  da se bacimo na pravljenje jedinstvenog sajta koji će pomoći deci koja izlaze na YLE (Young Learners English) Cambridge ESOL testove. Tako je nastao LeWiNoW YLE exam sajt. Predstavljen je i na Virtual Round Table Konferenciji u Oktobru, 2010 gde su svi pohvalili ideju, i moj sin je bio jako srećan!

Posle nekoliko godina vođenja bloga www.EngleskiZaPocetnike.com, moram da kažem da sam presrećna sam što sam uspela da zaokružim 365 Dana engleskog! Drago mi je da to sada pomaže desetinama hiljada ljudi sa ovih prostora i iz svih krajeva sveta da redovno uče engleski i prate lekcije putem FB stranice https://www.facebook.com/PocetniEngleski/. Naravno, ovaj uspeh bi bio nemoguć bez  vas i vaših svakodnevnih poruka, pitanja, sugestija, podrške i ohrabrenja! HVALA!!!!

Popular Posts