Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

January 18, 2016

Učimo engleski zajedno-zadatak 1

Učimo engleski zajedno

Iako svakodnevno dobijam dosta vaših komentara, sugestija i pitanja, uvek sam želela da nekako zajednički radimo engleski i to svaki dan. 

Mislim da je 365 dana engleskog urodilo plodom i putem Fejsbuk stranice POČETNI ENGLESKI hiljade vas prati po jednu (ili više) lekcija svaki dan. Sada osećam da je vreme da podelim sa vama sve veći broj vežbi i novih video lekcija koje prate 365-dnevni program.

Zbog toga sam se vratila na interaktivno učenje uz ankete, poput one koju sam objavila prošlog puta, na temu jednostavne video lekcije o Dejvidu:

Učimo engleski zajedno uz zadatak 1 - Ko je Dejvid?




Analiza 1. zadatka

Tokom vikenda je stiglo preko 100 odgovora, tako da sam na osnovu njih snimila novi video i analizirala najčešće greške i postavila na naš Youtube kanal EngleskiZaPocetnike:




Ako vam se sviđa ovaj način rada, ponovite sve  u vezi sa glagolom biti i provežbajte prisvojne prideve my - your - his i her, i već u sredu vas čeka novi zadatak!

Takođe možete na Youtube-u ispod videa ostaviti komentar sa nekoliko rečenica o sebi, imitirajući Dejvida:


  • My name is ...
  • My surname is..
  • I am from ...
  • I am (pa godine)
  • My favourite actor is...
  • My best friend is...


Ne zaboravite da se prijavite (subscribe) na Youtube kanal, lajkujete i ostavljate komentare, pošto na taj način podržavate sve ovo što radim. Thanks a million!

2 comments:

Anonymous said...

Good evening :-) My name is Nevenka.My surname is Stanic.I am from is Bugojno.I am twenty seven.My favourite actor is Ana Brenda Breco,Emre Kivilcim and other.My best frend is Marija Petrovic..

Marina said...

Thanks for the comment, Nevenka! It's super :)

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages