Engleski jezik za početnike

Engleski za početnike

Gramatika engleskog

Post Page Advertisement [Top]

Odlični Youtube kanali - Steve Ford

Odlični Youtube kanali - Steve Ford
Steve Ford of Private English Portal
Hvala svima na pohvalama i povratnim informacijama na temu e-knjige sa lekcijama za prave početnike. Nadam se da ste imali dovoljno tema i video lekcija u protekla četiri dana, kada je moj koncept jedan blog svaki dan malo štucnuo... I to se dešava, ali ništa nije strašno - bitno je nastaviti dalje!

Pošto je nedelja vreme za odlične Jutjub kanale, danas bih htela da vas upoznam sa jednim fantastičnim profesorom engleskog jezika, Stivom Fordom, koji pravi izuzetne video lekcije i odgovara na pitanja svojih pratilaca. 

U svom poslednjem javljanju je upravo pokrio dve teme koje su ovih nedelja bile interesantne i za vas:

  • Present Perfect Simple i Past Simple (na opštu radost, čućete da u Americi možete da prođete i bez Present Perfect Simple vremena, pa čak i da se Present Perfect Continuous gubi i ustupa mesto Present Continuous-u  :)
  • Razlika između "sorry" i "afraid"  (pogledati komentar ispod - "I'm afraid" je formalnija varijanta "I'm sorry" u situaciji kada želite da kažete da morate da krenete negde, ili da uvedete neslaganje - nećete reći "no, I don't agree" = ne, ne slažem se... već ćete pripremiti sagovornika tako što ćete reći "I'm afraid I don't agree with you". U ovim slučajevima "afraid" nema bukvalno značenje "plašiti se"... mada i mi imamo sličan izraz kada kažemo "bojim se da baš i nije tako...")
 Da bi videli sve snimke, otiđite na njegov kanal i sajt Private English Portal, a ovo je mesto na kojem možete da mu postavite i pitanje:

No comments:
Kupite svojoj deci ili preporučite rođacima koji uče srpski neku od mojih knjiga


Bottom Ad [Post Page]

Dozvolite Gramarliju da popravi vaše greške, a i vi ćete tako najbolje naučiti engleski :) Grammarly Writing Support