Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

March 14, 2012

Razgovor za posao na engleskom - drugi deo

Razgovor za posao - drugi deo


U prvom tekstu na temu razgovora za posao objasnila sam i snimila izgovor fraza koje su vam najbitnije. Nemojte zaboraviti da odgovarate kratkim, jednostavnim rečenicama. Danas nastavljamo sa sledećim pitanjem:Why did you leave your last job/ Why are you planning to leave your job?
= Zašto ste napustili svoj prethodni posao ? Zašto nameravate da napustite posao ?

Objašnjenje: Promena posla je prirodna stvar, i isto tako je prirodno da poslodavci postave ovo pitanje. Ono što je najbitnije je da ne budete negativni, već da se fokusirate u svom odgovoru na budućnost.

Dobri odgovori: (prenosim sa sajta 15 uobičajenih pitanja na razgovoru za posao, sa malim modifikacijama )


“My last job was not challenging enough. I was not motivated to work anymore and I really needed a change. Based on the job description I really believe that I can find what am I looking for in your company.”"Moj prethodni posao nije bio dovoljno izazovan. Nisam bio motivisan da radim više i zaista mi je bila potrebna promena. Na osnovu opisa posla stvarno verujem da mogu da nađem ono što tražim u vašoj firmi. "

“There was a downsizing in our company and  I was fired. However, it is the past. I am ready to use all the knowledge and experience and start to build my new career in your corporation.”
"Došlo je do smanjenja obima posla u našoj firmi i dobio sam otkaz. Međutim, to je prošlost. Spreman sam da iskoristim sve znanje i iskustvo i da počenem da gradim svoju karijeru u vašoj korporaciji. "

“I want to be very honest to you. I have been in this company for seven years, achieved great results and help it to become the leader on the market. However, I did never get a raise and was never promoted, although I asked for it. I believe that the results of my work will be recognized and rewarded in your company.”

"Želim da budem iskren sa vama. U ovoj kompaniji sam već sedam godina, postigao / postigla sam fantastične rezultate i pomogla joj da postane prvak na tržištu. Međutim, nisam dobio/dobila povišicu i nikad nisam unapređen/a, iako sam tražio/la.  Verujem da će rezultati moga rada biti prepoznati i nagrađeni u vašoj firmi."

Ja ću sada pročitati i snimiti ove odgovore, kao i prošli put, tako da možete da čujete tačno izgovor i naučite samo jedan od njih. Iako sam protiv ovakve vrste učenja, svesna sam da je to upravo ono što svi rade pred razgovor za posao - posebno neko ko je samo malo učio jezik.  Zbog toga vam pomažem, ali želim da vam predložim da ne čekate pet minuta do dvanaest, već  da svakodnevno učite engleski, prvenstveno zbog sebe i osećaja sigurnosti koji će vam  doneti i bolji posao i platu, kao i mnoge druge radosti :)

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages