Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

June 6, 2013

Kako se odjaviti ?

Povremeno dobijam pitanja, koja očigledno spadaju u domen početnog engleskog:

  • kako da se prijavim na vašu listu ?
  • prijavio/la sam se na listu, ali ništa ne dobijam! Zašto ?
  • kako da se odjavim sa vaše liste ?
Rešenje je u sledećem:
  • Ako želite da se prijavite na bilo koji servis na internetu, a tekst je na engleskom, kliknite na "subscribe". Negde ovu reč prevode sa "pretplatiti se", pa se svi uplaše plaćanja i brže-bolje odustanu. Mislim da je pravilnije koristiti reč "prijavite se", jer to ne podrazumeva plaćanje. Dakle "subscribe" = "prijavite se"
  • Posle prethodnog koraka, ovo prijavljivanje = subscription nije dovoljno da bi počeli da dobijate poštu, ili na štagod da ste se prijavili. Potrebno je da potvrdite = to confirm vašu prijavu. To se radi tako što ćete otići u program preko kojeg pratite svoju elektronsku poštu = inbox, i naći mejl od servisa na koji želite da se prijavite. Kada pročitate sadržaj, videćete da negde piše "click here to confirm..." = "kliknite ovde da potvrdite..." Ovo postoji zbog toga da vas neko drugi ne bi prijavljivao na raznorazne servise. 
  • U slučaju da više ne želite da dobijate mejlove na koje ste se prijavili = subscribed, otiđite na dno mejla koji vam je poslednji poslat, i naći ćete podvučene reči "unsubscribe", što znači "odjavite se", kliknite na taj link, koji će vas možda odvesti na neku drugu stranicu koja kaže "are you sure you want to unsubscribe? " = "da li ste sigurni da želite da se odjavite". Ako znate šta znači yes i no, uspešno ćete biti odjavljeni. 

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages