Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

April 4, 2013

Korisne navike - učenje engleskog, dan 61

Do pre tri-četiri godine sam  umela da sedim za internetom satima, a da ništa ne uradim. Gledanje zabavnih Youtube kanala, čitanje različitih "trla-baba-lan portala" i komentara na njima mi je nekako lako padalo, a vođenje bloga mi je išlo prilično teško. Trebalo mi je po pet do deset dana da napišem jedan blog post, a posle još toliko da se odmorim od "stvaralačkog rada". Video lekcije sam snimala jednom mesečno i ređe.

I to se tako vuklo dok nisam nabasala na Džek Kenfilda i njegovu knjigu "The Success Principles: How to Get from Where You Are to Where You Want to Be" (Principi uspeha: kako stići od mesta u životu na kojem se trenutno nalazite, do mesta na kojem želite da budete) kao i  snimke njegovih seminara na temu čuvene "Chicken Soup for the Soul " (Pileća supica za dušu).

Činjenica je da u njegovim knjigama i na seminarima ima obilje izuzetnih saveta i principa kako postići uspeh, ali danas želim da vam otkrijem jedan, koji je za mene bio presudan: "thirty day principle" ili "princip trideset dana".

Naime, na jednom od svojih predavanja, Džek je ispričao kako su u NASA-i otkrili da ukoliko se nova aktivnost svakodnevno radi trideset dana uzastopno, mozak se tako umreži da ovu aktivnost prihvati kao naviku. Čim nešto postane navika = automatizam, to prestaje da bude teško!

I zaista! Kada sam počela da pišem ovaj blog pre dve godine, nije bilo dana da nisam nešto uradila na temu "engleskog za početnike", i to traje dan danas! I ne samo da mi nije teško, već uživam u tome i stano nešto novo smišljam i pokrivam sve više tema.

Ovako nešto sam htela da prenesem i na vas sa idejom o  365 dana engleskog !

Cilj je da vam omogućim da na sto (ili 200/300 i više) malih načina svakodnevno otkrijete nešto novo kada učite engleski : bilo da je to nova lekcija, tekst na blogu, javljanje putem mejl-a, e-knjižica, gramatičko objašnjenje i slično. Naravno, svi smo različiti i učimo na različite načine, ali sam sigurna da će od 365 dana svako uspeti da izbistri 30 najinspirativnijih lekcija/tekstova/objašnjenja/Youtube kanala i slično i ako ne sada, onda ćete se sigurno tokom ove godine  zaleteti i uvesti učenje engleskog kao jednu od omiljenih, svakodnevnih aktivnosti !

Za svakodnevno dobijanje ovih lekcija putem mejla, pratite me preko Google+ profila i Youtube kanala EngleskiZaPocetnike i ne zaboravite da podelite ove linkove sa onima kojima je engleski najpotrebniji! Još tekstova na temu kako učiti engleski možete naći ovde.

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages