Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

July 17, 2011

Korisni sajtovi za učenje engleskog jezika

Iako je leto i traje raspust, ovo je idealno vreme da počnete da učite engleski jezik, ili da nastavite gde ste stali. Bitno je da radite po malo svaki dan i puno ćete postići. Najlepše od svega je što možete uživati slušajući jezik ili jednostavno igrajući se i otkrivajući predivne sajtove koji profesori i IT profesionalci prave za vas.

Evo nekoliko predloga za ovaj mesec:

1. SpellingCity, iliti GradZaSricanjeSlova (šala-mala) će vam pomoći da vežbate izgovor, pisanje i spelovanje (sricanje) komplikovanih engleskih reči. Evo primer kako možete da koristite ovaj sajt: kada se otvori stranica, ispod "Start Here" sa leve strane, napišite tri reči koje ne znate kako da izgovorite. Nakon toga kliknite na jedan krug ispod - na primer "spelling test", gde ćete čuti reč samu, zatim u rečenici, a vi treba da je napišete. Iako su neke opcije omogućene samo ako platite, poslednje zeleno dugme, "play a game" (odigraj igricu) je takođe besplatno. 

2. Slušajte audio knjige u MP3 formatu i pratite tekst. Lit2Go - "Literatura za poneti" vam omogućava da snimite vaše omiljene audio knjige i slušate ih preko mobilnog ili iPoda.

3. Ako koristite Chrome brauzer, dovoljno je da izaberete jednu, dve ili sve igrice sa ove stranice (kliknete na ime igre, a zatim install ="instaliraj"), i one će se automatski biti uključene u prvu stranicu Chrome-a. Eto kako možete da  učite engleski jezik na najlepši mogući način :)  (Moja omiljena igra je nešto kao Pictionary, a ovde se zove "Draw my thing" - igrate je u grupi saigrača. Dok jedan crta zadatu reč, koju niko osim njega ne vidi, preko čet prozora pokušavate da pogodite o kojoj reči se radi i tako skupljate poene. Kada dođe red na vas, dobijete olovku i zadatu reč, koju možte i da zamenite - prilično zabavno. Ivanova omiljena igra je PinkiDinkiDoo).

Play fun multiplayer games

4. Kada izvežbate engleski jezik uz pomoć sajtova pomenutih pod 1-2-3, spremni ste da pišete kraći tekst na engleskom. Ako niste sigurni da li je sve baš pravilno, proverite preko Gramarlije da li je sve tačno :)

A dalje se igrajte i istražujte sami...
5. Mingoville
6. Kids NationalGeographic
7. Igrom do boljeg izgovora i pisanja
8. Fleš igrice za učenje jezika
9. Čuveni ClubPenguin
10. Togetherville 

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages