Engleski jezik za početnike

Engleski za početnike

Gramatika engleskog

Post Page Advertisement [Top]

Kako učiti engleski, dan 325

Kako učiti engleski, dan 325

Kako učiti engleski

Rešavanje malih problema


kako učiti engleski
Ako mislite da je nemoguće učiti engleski svaki dan bar po desetak minuta, najpre zbog nedostatka vremena, a onda brojnih opravdanih razloga, dozvolite da vam pomognem sa idejama:

  • ako nemate vremena/prostora da učite kod kuće, učite engleski na putu do posla/prodavnice/pijace/parka... i nazad (bilo da idete peške ili busom/vozom...): treba samo da pretvorite moje video snimke u MP3 format i pošaljte ih na  svoj mobilni/mp3 plejer (sve je besplatno, samo kupite slušalice - i one male od 250 dinara mogu da posluže svrsi)
  • ako vas je sramota da izgovarate rečenice na engleskom naglas, izgovarajte ih u sebi ili dok se tuširate
  • ako ne znate s kim bi se dopisivali i šta bi pisali na engleskom, za početak vežbajte uz zajedničke lekcije preko zajedničkih padleta:
  1. Kada odslušate nekoliko lekcija o Timotiju, napišite nešto slično o sebi
  2. Postavite pitanja Timotiju
  3. Napišite šta volite da radite u slobodno vreme
  4. Radite diktate zajedno s nama 
  5. Napišite kako provodite svoj dan
... ovo je samo nekoliko padleta, ali ako ste počeli da učite od početka svaki dan, videćete da ima još mnogo zajedničkih padleta i mnogo interesantnih mesta na internetu gde možete da provežbavate ono što ste naučili!

Postavljanje malih ciljeva

U slučaju da ste rešili sve male probleme, ali vas muči ogromni broj 365, jednostavno ga zaboravite! Počnite da razmišljate samo u terminima 10 lekcija ili 10 dana engleskog

Znači, ako pogledate na ovom blogu sa desne strane - videćete da grupišem linkove od 1 do 10, od 11 do 20 itd. Znači pokušajte bar da završite jednu celinu od desetak dana, pa se onda malo odmorite ako treba. Onda ponovo sve ponovite, i uradite narednih desetak dana... mic po mic i već se krećete u dobrom pravcu!

Sigurno ćete primetiti da jedna celina od 10 dana ne predstavlja samo nove lekcije. Ima tu i priča o tome kako učiti jezik, kako bolje pamtiti reči, kako učiti uz pesme, i slično. Bitno je da počnete i da se redovno vraćate na stare lekcije i ponavljate... ovaj blog će vas uvek strpljivo čekati!

1 comment:

Unknown said...

Ne zaboravite olovčicu grafitnu sa gumicom i papirić, Pa zapišite ako Vam nije teško, po neku reč koja se otima. I neka je stalno pri ruci i pogledu.

Parafrazirajte i sumirajte tekstove na engleskom!
Kupite svojoj deci ili preporučite rođacima koji uče srpski neku od mojih knjiga


Bottom Ad [Post Page]

Dozvolite Gramarliju da popravi vaše greške, a i vi ćete tako najbolje naučiti engleski :) Grammarly Writing Support