February 7, 2013

Engleski 11. Dan - Glavna prepreka učenju engleskom je vreme

Prateći vaše anketne odgovore na temu zašto prestajete da učite engleski ili šta je otežavajuća okolnost, jedno od veoma čestih prigovora je "vreme" (pored "nemam talenta"). O tome vam često pišem u mejlovima, i dajem vam praktične savete,  a danas bih iskoristila priliku i obratila se svima kako da reše ovaj problem u dva jednostavna koraka:

  • Dakle, prvi korak je promena perspektive: Ono sa čime treba da se pomirite je da ćete vremena imati sve manje, pošto se broj obaveza koje padaju na vas sa svih strana (munjevitom brzinom) sve više povećava. 
Prema tome, baš ovog trenutka i baš danas imate najviše vremena, u odnosu na budućnost ! Zato počnite danas, ako već niste,  i nastavite sa učenjem svaki dan!

  • Drugi  ključni korak je da pretvorite svakodnevne "prazne hodove", čekanje u redovima, odlazak do posla/škole/pijace i nazad, ili obične šetnje, kao i kućne poslove (peglanje, usisavanje, brisanje prozora/prašine itd.) u periode kada slušate lekcije (dovoljan vam je mobilni koji podržava bar MP3 format, ili jednostavan MP3 plejer). 
Ako niste sigurni kako da od Youtube snimka dodjete do MP3 formata mojih ili bilokojih video lekcija uradite sledeće :


  1. otiđite na stranicu http://www.video2mp3.net/ 
  2. u prazno polje iskopirajte Youtube URL (addresa koja počinje sa http://www.youtube...  koja se nalazi na samom vrhu svakog brauzera. Kopira se tako što izaberete celu adresu (predjete mišem kao ovde što vidite , zatim klinete CTRL+C i odete na http://www.video2mp3.net/ i u prazno polje kliknete i ispustite istu tu adresu sa CTRL+V)
  3. kliknite CONVERT
  4. kada se prebacivanje video fajla u audio fajl završi, prikazaće vam neku reklamu, ali vi kliknite na "skip this and go to www.video2mp3.net" u gornjem desnom uglu. To će vam otvoriti novi prozor gde piše "Kliknite ovde da daunlodujete vaš konvertovan fajl" iliti   Click here to download your converted file. Klikinte na to i imaćete snimljenu MP3 verziju, koju možete da slušate!
Ako slučajno imate mobilni sa nesmetanim pristupom internetu i možete da pratite Youtube kanale, onda možete da preskočite celu ovu proceduru.

Suština je da svoje vreme transformišete i radite video lekcije svaki dan po malo, makar samo da slušate i glasno ponavljate, jer zrno, po zrno pogača... ali više o pogači, sledećeg četvrtka!

No comments: