Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

July 11, 2010

Engleske reči i engleski jezik u poslovnoj komunikaciji

Engleski jezik je svuda oko nas i preko filmova, kompjutera, igrica i pesama s lakoćom možemo da prepoznamo šta znače najčešće upotrebljavane engleske reči, kao što su:

Yes
No
Love
OK
Business

Verovatno ste primetili da su posebno u poslovnom svetu popularne reči na engleskom jeziku. Ako provodite vreme na beskonačnim poslovnim sastancima, predložiću vam jednu vrlo popularnu igricu:

1. Igrajte bingo sa jednim ili više prijatelja tokom poslovnog sastanka

2. Odštampajte sledeći niz često upotrebljavanih reči na engleskom jeziku:

ok - inicijativa - kompletirati - benefit


prioritet - input - autput - menadžment


skajp - imejl  - performans - kapacitet


keš flou - sinergija - fokus - target

3. Prvi koji otkači 4 reči u nizu, bilo vodoravno ili horizontalno ili dijagonalno, i vikne "bulšit", umesto "bingo", taj je pobednik.

Ova igra je toliko popularna, da svi jedva čekaju sastanke. Oni koji nisu upućeni, žale se da mladi tokom sastanka uzvikuju čudne reči, nalik na psovke iz američkih filmova. U poslednje vreme sam čula i zamerke s druge strane stola - od igrača ove popularne igre, da se igra završava već nakon pet do deset minuta od početka sastanka. Da bi se ovaj problem rešio, predlažem vam da budete kreativni i proširite tabelu sa dodatnim rečima kao što su  flou čart,  web sajt, optimalizacija, administrator, webmaster, selebriti, trend-seterka i slično. Čekam vaše predloge :)

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages