Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

February 3, 2020

Vežbe slušanja i razumevanja engleskog

Vežbe slušanja i razumevanja engleskog


Najbolji način da počnete sve bolje da razumevate engleski je svakako da što više slušate sam jezik. Kao što znate, na Jutjubu imate pregršt odličnih video lekcija za učenje engleskog, ali slobodno možete gledati i interesantne priče na različite teme na engleskom.

Kako da poboljšam razumevanje engleskog?


Čemu služi CC ispod videa?

Ako video nema titlovan tekst na engleskom, kao što ovaj video gore ima, proverite da li postoje slova CC u donjem desnom uglu videa. Ako ima, možete sami da kliknete na CC i dobićete automatski ispisan tekst. Što je engleski pravilniji, to će tekst biti tačniji. Pogledajte na primer ovaj interesantan tekst o piramidama u Bosni (ako ih niste posetili, pravi je trenutak!) i pratite čitavu priču.


Ponekad možda nije ni bitno sve razumeti, ali slušanje s pažnjom i praćenje teksta će uvek biti od koristi. Uz takvo slušanje, puno ćete lakše i bolje povezivati o čemu se radi.

Ako neko prebrzo priča, možete kliknuti na točkić pored CC i izabrati sporiju brzinu (speed) 0.75 na primer, i čitav video, uključujući i titlove, će ići sporije!




No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages