Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

September 5, 2019

Kako možete sami vežbati izgovor engleskog?

VEŽBE izgovora engleskih glasovaSad kad ste se upoznali sa izgovorom engleskih glasova, želim sa vama da podelim nekoliko linkova ka sajtovima koji automatski i besplatno mogu da prepoznaju kako reči, tako i čitave rečenice na engleskom. Sve što treba da radite je da pažljivo izgovorite rečenicu.

U početku ćemo samo vežbati reči.

  • 1. Poslušajte za početak nekoliko jednostavnih reči na engleskom i ponavljajte ih nekoliko puta. Sada izaberite prvi sajt ispod i kliknite na mikrofon. Dozvolite da ovaj sajt koristi vaš mikrofon (kliknite na ALLOW, što znači dozvoli, i dok je mikrofon crvene boje, izgovorite jednu ili više reči i onda sačekajte.
  • Ako se u prostoru pored pojavila vaša reč na engleskom, znači da ste je lepo izgovorili. Ako nije, pokušajte ponovo, tako što ćete opet kliknuti na mikrofon: Prvi program - samo isprobavamo :)
  • 2. Preko ovog sajta možemo da proverimo da li razumemo reč i da je onda mi snimimo:
    3. Ovaj sajt je idealan ako želimo da vežbamo pravilan izgovor, ili jednostavno izdiktiramo tekst, a sama stranica prepoznaje šta smo rekli. Usluga je besplatna, i možete vežbati svoj izgovor... a dok ne izvežbate, biće vam zabavno :)
    4. Ako želite da vežbate razumevanje američkog engleskog, odlične vežbe se nalaze ovde:
    5. Slušajte i ponavljajte - odličan sajt sa jasnim izgovoromNo comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages