Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

March 8, 2016

Kembridž ispiti - prijava u toku

Ovo je pravo vreme da vas obavestim da je u toku prijava polaganja Keimbridž ispita u maju i junu koje organizuje Britanski savet širom Srbije. Detalje o cenama i datumima ovih ispita  možete pogledati i preuzeti na samom sajtu Britanskog saveta.

Za sve kojima je Novi Sad bliži, odlična vest je da je centar za strane jezike Excalibur 2012. godine otvorio posebni ispitni centar koji je licenciran od strane same organizacije Cambridge English Language Assessment. Njihovi datumi i cene se malo razlikuju, i možete ih preuzeti na ovoj stranici.


Koji su Kembridž ispiti idealni za početnike?


O nivoima znanja i odgovarajućim ispitima sam već ranije pisala, ali ponovo želim da vas ohrabrim da od samog početka idete u pravcu polaganja ovih ispita, pošto su ispiti usmereni ka vežbanju komunikacionih veština i u toku pripreme ćete podjednako razvijati sve četiri veštine (govor, slušanje, pisanje i čitanje).

Za početnike do 12 godina, idealni ispiti su YLE (Young Learners English ), a posle 12. godine KET (za početni nivo, kasnije PET):
Ovde možete naći još dodatnih materijala: stranica ELI YLE sa uzorcima testova

Za odrasle početnike odlična ideja je da se pripremaju prvo za opšti KET (Key English Test - primer testa za odrasle) ispit, a potom da idu u pravcu BEC preliminary (Business English Certificate) ispita za poslvni engleski na nižem srednjem nivou.


Koji Kembridž ispit je idealan za mene?


Bilo da  učite engleski privatno ili u nekoj od stranih škola engleskog, obavezno se raspitajte kada i koji ispit je idealan za vas. Svi profesori engleskog su upoznati sa ovim ispitima i rade pripreme za njih i sigurno će vas ohrabriti da ih i sami polažete. 

Ako želite sami da se pripremite za ove ispite, predlažem vam da uradite jedan od probnih testova (kliknite gore na ime ispita i odvešće vas na test koji možete odštampati i uraditi, a potom proveriti rešenja). Ako imate  od 65% do 80% to je idealan ispit za vas, ali treba još da se pripremate. Ako je test prelak i imate preko 95%, onda treba da pokušate da uradite teži test. 

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages