Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

January 17, 2015

Učenje engleskog - povezivanje i pamćenje, predlog 1 dan 347

Učenje engleskog

Da ne bismo zaboravili reči i lekcije koje smo učili ranije, uvek je dobro ponoviti ih na različite načine. Evo nekoliko primera:

Učenje engleskog uz nepravilne glagole


Ako se danas odlučimo da učimo nepravilne glagole koji se koriste u prošlom vremenu, i to grupu glagola koji izgledaju isto u sve tri kolone, posle slušanja pravilnog izgovora putem video lekcije:




možemo sami smisliti priču u prošlom vremenu, upravo sa ovim glagolima:








  • put, cut, let, set, hit, shut, burst, hurt (na primer)



  • Učenje engleskog uz kratke i jednostavne tekstove


    This is a story about my friend Sophie. She set the table yesterday for the first time in her life. She put four plates, knives, forks and spoons on the table. She hurt her finger when she put the knife next to the spoon. She opened the door to the bathroom to put the sticking plaster on her finger, but the door shut too quickly and hit her toe. She burst into tears and decided never to set the table again!


    (prevod: Ovo je priča o mojoj prijateljici Sofiji. Ona je postavila juče sto po prvi put u svom životu. Stavila je četiri tanjira, noža, viljuške i kašike na sto. Povredila je prst na ruci kada je stavila nož pored kašike. Otvorila je vrata da ode do kupatila da stavi flaster na prst, ali vrata su se zatvorila brzo i udarila prst na nozi. Zaplakala je i odlučila da više nikada ne postavlja sto!)

    Ovi glagoli se puno lakše pamte uz ovako smešne priče, zar ne?

    Kada nastavite sa lekcijama engleskog i dođete do recimo prošlog trajnog vremena, možete se vratiti na svoju priču i malo je proširiti. 

    This is a story about my friend Sophie. Yesterday she set the table for the first time in her life! She put four plates, knives, forks and spoons on the table. While she was putting the knife next to the spoon, she hurt her finger. She opened the door  to the bathroom to put the sticking plaster on her finger, but while she was shutting the door it hit her toe. She burst into tears and decided never to set the table again!
    (prevod: Ovo je priča o mojoj prijateljici Sofiji. Juče je postavila sto po prvi put u svom životu. Stavila je četiri tanjira, noža, viljuške i kašike na sto. Dok je stavljala nož pored kašike, povredila je prst na ruci. Otvorila je vrata da ode do kupatila da stavi flaster na prst, ali dok je zatvarala vrata, ona su udarila u njen  prst na nozi. Zaplakala je i odlučila da više nikada ne postavlja sto!)

    No comments:

    Kurs 365 Dana Engleskog

    Search This Blog

    Najpopularnije

    Pages