Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

January 1, 2015

Prvi kondicional na drugi način, dan 324

Prvi kondicional na drugi način

Danas se malo odmaramo uz ovaj interesantan video na temu prvog kondicionala (if rečenica prvog tipa) - imate puno primera  sa simpatičnim sličicama i objašnjenjima :)


p.s. ova pesma u pozadini je u drugom kondicionalu... taman da se polako pripremite za ono što nam predstoji

1 comment:

Anonymous said...

Zdravo :-) Marina.

Evo, bas sada sam uporedila prvi kodnicionalni na prvi nacin i na drugi nacin, ali ne vidim razlike u gradjenju recenice, tj. naravno da vidim da su ovde u prvom neki planovi iskazani( na primer) a u drugom nacinu napr savet neki pa i da se nesto vec zna unapred sto nije prica za prvi kondicionalni na prvi nacin.Ali u principu ne vidim razlike tj sta je poenta ucenja sada. Deluje mi vise ,kao da ucimo jezik o gramatici kao kada smo bili u osnovnoj skoli, a ne za ucenje englskog jezika i strukturu na osnovu gramatike. Kao sto sam jednom vec napomenula bila negde kod tebe :-) , Sticem utisak da ja treba da budem uciteljica.
Meni licno je najteze jel ne znam sta je KOndicionalna recenica, ili objekat ,atribut..Sve sam to zaboravila a i ne zna se sve. U Nemackom se na primer imenice pisu velikim slovom, ali SVE imenice, ne samo vlastite kao kod nas( sa izuzetcima plus), tako da nema sanse da znam sta je sve imenica ,pa cak ni predikat tj verb..Na primer HAVE meni ne lici na verb..Malo me sve to zbunjuje i koci da ucim sa razumevanjem. Napamet nauceno se i brzo zaboravi.

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages