Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

January 19, 2015

Frazalni glagoli - ljubavna priča, dan 350

Frazalni glagoli u ljubavnoj priči

Izuzetno lep primer jednostavne ljubavne priče sa frazalnim glagolima koji se jako često koriste:Kako učiti frazalne glagole uz ovu video lekciju?


  1. Jednostavno odgledajte video bez detaljnog čitanja, samo uživajte u muzici i simpatičnim slajdovima i pokušajte da osetite šta se dešava u priči
  2. Pokrenite ponovo video i pauzirajte nakon svake rečenice, da biste mogli pročitati šta piše. Ako niste sigurni šta znače frazalni glagoli koji su boldirane reči (podebljan font), samo ih zapišite i na kraju priče pokušajte da razumete značenje na engleskom. Ako ih i tada ne razumete, potražite ih preko google translate sajta. (ako i to ne uspete, javite preko komentara, ja ću napisati prevod)
  3. Kada vam sve bude jasno, pročitajte priču sami, i to svaki dan da bude sve tečnije
  4. Vratite se na ovu priču posle nekoliko dana i pokušajte da prepričate šta se dešava
  5. Do tada ću napraviti nekoliko pratećih vežbi uz nju
  6. Posle dve nedelje se vratite na ovu priču i pokušajte da iskoristite iste reči da napišete sličnu priču o svojim prijateljima, koristeći baš ove frazalne glagole
  7. Posle mesec dana pokušajte da sami napišete sličnu priču, bez gledanja ovog teksta :) 
Posle učenja na ovaj način, počećete da prepoznajete i čujete ove reči u pesmama i na filmovima/serijama na engleskom. Ovo je najefikasniji način da učite frazalne glagole... što manje testova i stresa, a što više "sretanja" ovih reči u različitim kontekstima :)


No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages