Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

December 23, 2014

Budućnost u engleskom uz Present Continuous, dan 307

Budućnost u engleskom

Svi koji su već imali testove iz budućeg vremena u engleskom znaju kako to ume da bude zapetljano. Odjednom, umesto da se bore samo sa malim i jednostavnim WILL u igru se ubacuju i Going to budućnost pa još i Present Continuous i Present Simple - i sada treba izabrati pravi oblik!!!

Za sve one kojima ove (slatke) muke tek predstoje, dobro je da na vreme prouče svako od ovih vremena i  zašto se ona koriste u budućnosti, a zatim da ih provežbaju svako ponaosob i TEK ONDA sve zajedno i zbućkano.

Budućnost u engleskom uz Present Continuous

Zbog te postupnosti, danas se zadržavamo samo na Present Continuous vremenu koje se koristi isključivo za dogovore (arrangements) u budućnost - znači, kada tačno znamo KAD će se nešto desiti zato što smo se VEĆ dogovorili sa nekim.

Poslušajte ovaj video i vidite jednu od tipičnih situacija u kojima se upotrebljava Present Continuous za budućnost:


2 comments:

Unknown said...

Jel se to present continous u buducnosti koristi samo kada se sve ili vise osoba dogovaraju ili se moze reci da mi zasebno radimo nesyo na primer imam let sutra?

Marina said...

Odličan komentar i u pravu ste! Present Continuous se koristi za budućnost i kad je nešto 100% sigurno zato što smo rezervisali let ili već kupili karte za neki događaj. Na primer: I'm travelling to the USA tomorrow!

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages