Engleski jezik za početnike

Engleski za početnike

Gramatika engleskog

Post Page Advertisement [Top]

Kako postići uspeh u učenju engleskog ?

Kako postići uspeh u učenju engleskog ?
Henry Molaison 
"Učim engleski svaki dan i opet se ničeg ne sećam !!!"
Sve opsežnija ispitivanja našeg mozga i memorije pokazuju da baš i nije tako. Profesorka Corkin je upravo to dokazala u eksperimentu sa Henry Molaison-om, pacijentnom koji je imao amneziju i koji je živeo samo u sadašnjosti - već posle par trenutaka nije se ničeg sećao. Svakog dana Henry je dobio zadatak da pronadje put iz jednog te istog lavirinta. Iako je za Henrija svaki put lavirint izgledao nepoznat,  vreme koje mu je trebalo da nadje izlaz se drastično smanjivalo iz dana u dan.

Iako vam se ponekad čini da sve ono što naučite jednostavno "ispari iz glave", to je samo varka. Naš mozak zapisuje sve, i ono čega smo svesni i ono čega nismo svesni i svakodnevno učenje i ponavljanje ne može a da se ne isplati. Uostalom, zašto bi  reklamne agencije (da ne pominjem političke elite) širom sveta svakodnevno koristile preskupi reklamni prostor da bi uticali na svoje potrošače (glasače) stalnim ponavljanjem jednih te istih, suptilno izabranih, poruka ?

U nekoliko drugih eksperimenata dokazano je da se i emocije zadržavaju na podsvesnom nivou, tako da ako ste u odredjenoj situaciji uvek često bili tužni ili uplašeni, veseli ili oduševljeni, to osećanje će se "prelivati" i u potpuno nova iskustva koja podsećaju ili su povezana sa prvobitnom situacijom. Iako sam o tome već pisala u postovima na temu osećanja i učenja, bitno je na početku školske godine podsetiti i đake i profesore na to :)

Suština uspeha u učenju (engleskog) su svakako pozitivna osećanja, motivacija uspehom - uspešno savladavanje malih zadataka, pa makar vas "muka naterala"  i svakodnevno ponavljanje !

No comments:
Kupite svojoj deci ili preporučite rođacima koji uče srpski neku od mojih knjiga


Bottom Ad [Post Page]

Dozvolite Gramarliju da popravi vaše greške, a i vi ćete tako najbolje naučiti engleski :) Grammarly Writing Support