Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

February 5, 2013

Engleski 9. dan - Pitanja i odgovori

Tokom jučerašnjeg dana sam dobila nekoliko pitanja na koje bih želela da dam odgovore, a ujedno i da napravim malu pauzu sa lekcijama :)

  1. U tom smislu ću početi sa nekoliko komentara na temu svakodnevnih blog članaka. Neki su mi napisali "uspori", neki "neću sve stići", dok su neki pisali da su već sto puta prešli prvi deo i da im je ovo sve sporo. 
Odgovor: vremenom ćete videti da ovih 365 dana ima strukturu koja se ponavlja svakih 7 dana, tako da možete da i isplanirate kako da učite i kojim danima da pratite tekstove: 
    2.  "Kako da se prijavim na Youtube i Google+ ?"

Odgovor : Mislim da je najlakše da se prvo prijavite u svoju gmail poštu (ako nemate gmail nalog, vredi ga otvoriti zbog mnogih pogodnosti o kojma ću vam pisati), i nakon toga, čim kliknite na Youtube, videćete dugmence na kome piše "subscribe" (prijavite se) na koje kliknete i prijavljeni ste.

Slično je i sa Google+. Kada ste već prijavljeni u svoj gmail nalog, kliknite na Google+ i između  mog imena i slike videćete crveno dugme na kom piše "add to circles" ili "dodaj u krugove". Kliknite na to i onda otkačite grupu u kojoj želite da budem (n.p. po definiciji imate "prijatelji", "porodica", a vi možete napraviti i novi krug koji se zove "engleski" )

    3. "Da li je neophodno to Google+ i Youtube praćenje ?"

Odgovor: Nije, ali ono praktično simulira Aktivatorske mejlove, pošto  automatski dobijate poruku preko mejla kada se objavi nova video lekcija ili novi blog post i dobijete direktan link, a ujedno možete da čuvate taj mejl sa svim obaveštenjima, i možete redovno da se vraćate na sve što ste propustili.

   4. "Nisam uradila ni sve lekcije do sada, kako ću sada ove nove, i to svakodnevno ?"

Odgovor: Ako ste pogledali dane 1, 2, 3... verovatno ste primetili da sve kreće od početka, tako da je ovo prilika da ponavljate. S druge strane, u odgovoru na prvo pitanje vidite da to ne znači 7 novih lekcija za nedelju dana. Na kraju krajeva, pošto će sve biti obeleženo rednim brojevima, uvek ćete moći da se vratite na prethodne korake.

Verujem da će i u buduće biti pitanja, i slobodno ih postavljajte, ili u komentaru ili putem pošte i odgovaraću na njih svakog utorka :)

Želela sam d vam se zahvalim što širite glas i delite video lekcije sa prijateljima. Zbog toga sam i postavila na početku stranice ikonice za Facebook, Twitter, Google+ , Pinterest, Tumblr i druge platforme. Jednostavno kliknete na neku koje redovno pratite i ova stranica ili lekcija na kojoj ste se automatski podeli sa vašim prijateljima.

Hvala na porukama pune podrške i lepih reči, na njih lično odgovaram :)

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages