Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatne lekcije engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

Najnovije

February 1, 2013

Engleski 5. dan - Učenje engleskog uz fraze

Učenje jezika uz fraze ima puno prednosti:
  • Možete da se fokusirate samo na fraze i reči koje će vam trebati u određenoj situaciji (na primer ako putujete u Ameriku avionom, zainteresovani ste za fraze koje se koriste na aerodromu, i sve što vam može koristiti u tom smislu)
  • Kada naučite kompletnu frazu, dobijate na automatizmu i fluentnosti 
  • Jednu te istu strukturu fraze možete posle s lakoćom primeniti u različitim situacijama
  • Stičete samopouzdanje, jer znate da je cela skup reči dobar, ne pravite greške
  • Sve ovo utiče na povećanu motivaciju

Možda sam vam ranije u nekim javljanjima pričala o svojim neuspelim pokušajima učenja francuskog ? Nikad se nisam makla od početka i glagola "biti" i "imati", samo zato što mi je sve bilo preteško i nerazumno - a najviše me je nervirala gramatika. U govoru sam stalno pravila greške i onda bih na kraju odustala. Pored brda knjiga, kaseta ( u to vreme), posle CD-ova i udžbenika, najviše mi je koristio jedan tanki komplet snimljenih fraza na engleskom i francuskom. Mislim da ih nisam slušala duže od tri meseca, i to pre petnaestak godina, a i dan danas ih mogu i razumeti, a uz kratkotrajno podsećanje i besprekorno izgovoriti. 

Sve ovo što vam pričam ima potporu u pedagogiji, teorijama učenja jezika, kao i u najnovijim istraživanjima. Nažalost, udžbenici se i dalje prave na planu i programu koji se u suštini oslanja prvenstveno na gramatiku. Navike je tekško iskoreniti... ali zato nam internet omogućava da sami biramo šta ćemo učiti.

Zbog toga sam vam još pre godinu dana poklonila e-knjigu Fraze na engleskom, koja se bazira na najčešće upotrebljavanim izrazima u najčešćim situacijama. Takođe sam  napravila puno video vežbi uz koje možete da simulirate razgovor na temu ovih fraza, što će biti više nego dovoljno da ispuni naredne pedeset dve nedelje.

Počnimo danas sa pozdravima i predstavljanjem, koji se naravno nadovezuju na prethodne dane učenja engleskog :)

No comments:

Besplatne video lekcije engleskog

Grammarly

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pages