Engleski jezik za početnike

Engleski za početnike

Gramatika engleskog

Post Page Advertisement [Top]

Kontrolni iz engleskog ?

Dok sam svom učeniku Matiji slala linkove da se pripremi za test iz engleskog za sutra, pomislila sam da bi ove teme možda i vas interesovale:

Postavljanje Wh pitanja:

  1. vežbe engleskog 1 
  2. vežbe engleskog 2 
  3. vežbe engleskog 3
Pridevi - imenice:
Ako i vi imate neke konkretne teme koje vam trebaju za test, kontrolni ili pismeni, javite u komentaru :)

4 comments:

Anonymous said...

treba mi hitan odg imam nastavnika debila i za test imam wh questions moze te li mi reci koja je caka sa tim mozda wh+pomocni glagol+subject+_______ ?

Marina said...

sad ću i ja ispasti debil ili poludebil, pošto ne znam šta ti nije jasno... ali ajd da probam: WH znaci bilo koja upitna reč, kao što je WHAT, WHERE, WHY, WHEN... je wh pitanje. Posle toga obavezno dolazi pomocni glagol, koji zavisi od vremena. Na primer: Present Simple ide ili TO BE ili DO i DOES: Where are you now? ili kad imas glagol: Where DO you live? Isto i u Past Simple: to be (was ili were)ako nema glagola: Where were you yesterday? ili ako ima glagola: Where did you go yesterday? Kod Past i Present Continuous-a imas samo WH + TO BE (u zavisnosti od vremena) + glagol sa nastavkom -ING: When are you travelling to London? Where were you travelling to? Kod svih perfective vremena u igru ulazi i HAVE, na mestu pomocnog glagola. Na primer:Present Perfect Simple: What have you done? a Past Perfect Simple: Why had John arrived before Jim opened the shop? Za budućnost je WILL modalni glagol. Na primer: When will you help me? ... mislim da će ti ovi primeri biti od pomoći, a pogledaj i vežbe.

Anonymous said...

Hitno! U ponedjeljak pisem ispit iz engleskog, 7, razred= past continuous i past simple, wh-questions i nesto s razumijevanje.. Trebam objasnjenje kada u pitanju ide nepravilan glagol, kada se miče did, radi se o prošlosti, to mi nije bas najboljle sjelo, hvala vam unaprijed

Marina said...

Objavljujem čitav post sa linkovima i objašnjenjima, proveri za koji minut :)

Parafrazirajte i sumirajte tekstove na engleskom!
Kupite svojoj deci ili preporučite rođacima koji uče srpski neku od mojih knjiga


Bottom Ad [Post Page]

Dozvolite Gramarliju da popravi vaše greške, a i vi ćete tako najbolje naučiti engleski :) Grammarly Writing Support