Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

November 18, 2012

Kontrolni iz engleskog ?

4 comments:

Anonymous said...

treba mi hitan odg imam nastavnika debila i za test imam wh questions moze te li mi reci koja je caka sa tim mozda wh+pomocni glagol+subject+_______ ?

Marina said...

sad ću i ja ispasti debil ili poludebil, pošto ne znam šta ti nije jasno... ali ajd da probam: WH znaci bilo koja upitna reč, kao što je WHAT, WHERE, WHY, WHEN... je wh pitanje. Posle toga obavezno dolazi pomocni glagol, koji zavisi od vremena. Na primer: Present Simple ide ili TO BE ili DO i DOES: Where are you now? ili kad imas glagol: Where DO you live? Isto i u Past Simple: to be (was ili were)ako nema glagola: Where were you yesterday? ili ako ima glagola: Where did you go yesterday? Kod Past i Present Continuous-a imas samo WH + TO BE (u zavisnosti od vremena) + glagol sa nastavkom -ING: When are you travelling to London? Where were you travelling to? Kod svih perfective vremena u igru ulazi i HAVE, na mestu pomocnog glagola. Na primer:Present Perfect Simple: What have you done? a Past Perfect Simple: Why had John arrived before Jim opened the shop? Za budućnost je WILL modalni glagol. Na primer: When will you help me? ... mislim da će ti ovi primeri biti od pomoći, a pogledaj i vežbe.

Anonymous said...

Hitno! U ponedjeljak pisem ispit iz engleskog, 7, razred= past continuous i past simple, wh-questions i nesto s razumijevanje.. Trebam objasnjenje kada u pitanju ide nepravilan glagol, kada se miče did, radi se o prošlosti, to mi nije bas najboljle sjelo, hvala vam unaprijed

Marina said...

Objavljujem čitav post sa linkovima i objašnjenjima, proveri za koji minut :)

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages