Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

October 14, 2012

Nemam talenat za jezike !

"Nemam talenat za engleski", "Glup/a sam za jezike", "Ne ide mi,  šta ću?" i slično su neke od najčešćih poruka koje dobijam od početnika u engleskom. 
Ovo je moj odgovor:


Nadam se da ćete svakodnevnim slušanjem mojih jednostavnih video lekcija promeniti mišljenje o tome koliko ste talenovani za jezik, pošto je i naučno dokazano da se "talenat" meri pravilnom "izalganju određenoj veštini" ( kao što piše u mnogim knjigama, od čuvene "Drive" Daniela H. Pink-a, preko "Talent Code" (Velikani se ne rađaju, već stvaraju, pogledajte kako), autora Daniela Coyle-a, do"Talent is Overrated" (Talenat je precenjen) pisca Geoff Colvina ). Dovoljno je da slušajte video lekcije i  serije/filmove na engleskom bar 2-3 sata dnevno u narednih nekoliko meseci, i videćete da onih nekoliko rečenica s početka bloga ne stoji! 



Sama sam prisustvovala seminarima za profesore engleskog, kada pošalju eksperte iz Engleske da drže predavanja 3 dana bez prestanka. Trećeg dana i ovi profesori koji su zamuckivali i pričali s akcentom tokom prvog dana, progovore engleski kao da im je maternji!

Ja lično slušam bar dva do tri sata engleskog  svakog dana, a prilikom svakog prekida tog "tretmana" primetim ogromnu razliku! Šta reći za ljude koji počinju da uče i misle da je 2 puta nedeljno  na časovima/u školi dovoljno?

Da li vidite da prosto ne mogu ni da vam opišem koliko je "talenat", "ide mi od ruke" i "rođen sam za to" samo izgovor da se s lakoćom svrstamo u ogromnu većinu koja će reći "nemam talenat", "ne ide mi od ruke" ili "nisam rođen za to" i odustanemo ?

Engleski je postao toliko bitan, da prosto nema smisla gubiti vreme na opravdanje, već baciti se na učenje, i to svaki dan.

Zbog toga sam i napravila ovaj sajt, da jednostavno nemate izgovora:
  • Ako me pratite preko Google+, Youtube-a ili FaceBook stranice, svakodnevno ćete dobijati informaciju o novoj lekciji




No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages