Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

April 3, 2011

Da li ste čuli za English Banana ?

English Banana je sajt koji je započeo Matt Purland "davnih dana", odnosno 2002. Upoznala sam ga preko Nađe, moje koleginice iz Obninska u Rusiji. Nekoliko puta je i prisustvovao na mojim radionicama o virtuelnim učionicama, i veoma je pristupačan i ljubazan.

Nedavno mi je Nađa poslala  intervju koji je dao za BBC i kome predstavlja svoj sajt gde je godinama polako postavljao sve materijale koje je pravio za svoje studente. Rekao je da ima milione posetilaca godišnje. Mene je od samog početka oduševio njegov nesebičan stav - pogledajte samo tekst njegovih autorskih prava:


"I feel that the quotation at the top of this page says it all: 'There is no wealth but life.' What do we have of value, really, apart from life? Life is fleeting, so if somebody sees value in my work - the English Banana.com materials - and can use it to improve their quality of life, I'm very happy for them to do so. ..." (pročitajte nastavak na sajtu)

*******Za video lekcije i vežbe engleskog jezika, kliknite na http://moj.engleskizapocetnike.com/engleski-jezik/*****


Ili u prevodu: 
" Osećam da citat na početku strane kaže sve: "Nema drugog bogatstva do samog života." Šta zaista imamo vredno, osim života? Život je neuhvatljiv, pa ako neko vidi vrednost u onome što radim - materijalima EnglishBanana.com sajta - i može da ih iskoristi da poboljša kvalitet svog života, biću vrlo srećan da tako bude...."


Možete ga pratiti preko Twittera ili Fejsbuka, a mislim da bi napredniji članovi Aktivatora imali koristi da prisustvuju njegovim besplatnim onlajn časovima na WiZiQ-u. Mislim da čak možete i bez prijavljivanja na WiZiQ da odslušate snimke njegovih časova (našla sam ovaj čas od 31.marta).

2 comments:

Unknown said...

Nema na cemu za komentar, a hvala Vama sto ste podelili ovo sa nama!
:-)

Marina said...

Thanks for the comment!
Već godinama pratim šta sve moje kolege širom sveta objavljuju na svojim blogovima i oduševljena sam njihovim idejama, materijalima koje dele, a najviše pozitivnim i dobroćudnim stavom - nadam se da uspevam bar delimično da "dočaram atmosferu" :-)

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages