Pisanje i izgovor engleskog

Kao što znamo engleski nažalost nema pravila pisanja. Evo i objašnjenja zašto je to tako:

Znači, za svaku reč moramo učiti posebno kako se piše, kako se izgovara i šta znači. Ako imate uskoro neke testove ili vas nervira stalno proveravanje u rečniku, preporučila bih jedan odličan sajt sa stranicama na kojima se nalaze grupe reči, zajedno sa crtežom i pisanjem i izgovorom.

U principu sam protiv učenja reči van konteksta, ali mislim da ćete se složiti da je ovaj sajt, pod imenom LanguageGuide (jezički vodič) izuzetan i da je zaista lepo osmišljen. Pored engleskog, možete ga koristiti i ako učite druge jezike. U svakom slučaju pogledajte pa mi javite kako vam se sviđa ?

Pogledajte na primer ovu stranicu sa voćem (fruit), polako pređite mišem preko slike i čućete izgovor, a videćete i kako se piše.

P.S. Ako želite da učite engleski uz besplatni kurs sa video lekcijama posetite ovu stranicu :o)

Post a Comment

6 Comments

DobrilaM said…
ne radi link :(
Ivan i Marina said…
Hvala Dobrila! Interesantno je da ni meni link neće odmah da radi, onda odem na francuski, pa se vratm na engleski i onda mi proradi!
Pokušajte tim putem, ako ne, dodaću linkove ka temama. Na primer telo: http://www.languageguide.org/english/vocabulary/body/
DobrilaM said…
ok, ovako radi
sad vidim da radi i link sa voćem:)
Ivan i Marina said…
Super! Thanks a million!
Anonymous said…
Kako se izgovaraju sledece reci? :))
-aback
-abacus
-abandon
-abase
-abasement
-abash
-abashment
-abate
-abatement
-abbey
Anonymous said…
Ako vas zanima kako se izgovara neka rec jednostavno odete na prevodilac ukucate rec koja vas zanima i na ikonu zvucnika pored i eto ?