Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

February 29, 2016

Interaktivne lekcije engleskog postaju još interaktivnije

Interaktivne lekcije engleskog

Serija postova "Učimo engleski zajedno" se nastavlja, posle malog prekida zbog raznoraznih tehničkih problema koji su me pratili u februaru. No, posle kiše dolazi sunce,  i vreme je da nastavimo zajedno da učimo uz interaktivne video lekcije engleskog. 

Dok sam u prvom postu ovog tipa sve objavila na našem jeziku, u drugom je sve bilo na engleskom i odlično ste se snašli! Stiglo je preko sto odgovora i u sredu ćete dobiti povratnu informaciju šta je tačno, a šta su bile najčešće greške. 

Danas pravimo sledeći korak i pokušaćemo da snimimo svoje odgovore! Pre nego što postavim zadatak, pogledajte kako i gde ćemo snimiti odgovore:


Kako snimiti odgovor na interaktivne lekcije engleskog


Snimanje ćemo raditi preko www.Vocaroo.com platforme, koja je najjednostavnija za korišćenje! Ne morate se uopšte prijaviti, već samo uradite sledeće:

1. kliknete na www.Vocaroo.com  i videćete sledeće:


















2. Obratite pažnju na  "Click to Record" što znači "kliknite da snimite", i pojaviće se sledeći prozorčić  koji traži da dozvolite ovom programu da snima preko vašeg mikrofona. Kliknite "Allow"
 / . lau/ što znači "dozvolite".

3. čim pritisnete "Allow" program automatski počinje da snima ono što pričate




 
4. kada želite da prekinete snimanje, kliknite "Click to Stop". 
5. Sledeće što ćete videti je da možete da odslušate to što ste snimili sa "Listen". Ako vam se ne sviđa to što ste snimili, kliknite na "Retry", što znači "pokušaj ponovo". 
6. Kada  ste zadovoljni onim što ste snimili, kliknite "Click here to save" = klikni ovde da bi snimio i videćete ispod svoj link sa snimkom.

7. Posle mesec dana ili još ranije, snimak će biti izbrisan, ali ako želite da ga sačuvate kod sebe, kliknite na Download as MP3... gde vam pokazuje strelica na ovoj slici ispod:



U video vežbi koju vam šaljem sutra, jednostavno napišite odgovor, ili na to mesto kopirajte prvi link koji izgleda ovako: http://vocaroo.com/i/s0aG3djIadfs - samo ja ću moći da čujem šta  ste snimili i napisaću vam ili snimiti komentar tokom vikenda. 

1 comment:

Anonymous said...

A kako da ti posaljem Vocao ?

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages