Engleski jezik za početnike

Engleski jezik za početnike

Besplatan kurs engleskog sa izgovorom na Youtube kanalu EngleskiZaPocetnike

December 22, 2014

Kako napisati pismo na engleskom? Dan 303

Kako napisati pismo na engleskom?

Jedan od najbitnijih razloga zbog kojeg morate da učite engleski je upravo dopisivanje na ovom jeziku. Bilo da se radi zaista o onom staromodnom pismu, ili e-mailu (mejlu), pisanje poruka je sve neophodnije u svakodnevnom životu. To se ne odnosi samo na poslovne situacije naručivanja, potvrđivanja, dogovaranja i slično, već i kada dođete kući da se odmorite i opustite uvek pred spavanje proverite mejl ili napišete koju poruku, zar ne?

Zbog toga je neophodno ne samo vežbati spelling, gramatiku, već i korisne fraze koje nam mogu u tome puno pomoći. Pošto ste eto prešli preko 300 dana/lekcija engleskog i ovom periodu naučili sva vremena koja se najčeće upotrebljavaju i puno korisnih reči i fraza, mislim da možete sa sigurnošću da iskoristite (...naravno uz Google prevodilac) već pripremljena pisamca na puno različitih tema, na koje sam naišla na sledećim stranicama:

Naravno, tu je i video na temu kako početi pismo ili mejl - znači, u engleskom nikad ne počinjete tako što ćete se predstaviti i napisati svoj život ukratko, već uvek počinjete pismo razlogom  zbog kojeg pišete. Evo puno lepih ideja i primera:

No comments:

Kurs 365 Dana Engleskog

Search This Blog

Najpopularnije

Pages